Heb ik een uitvaartverzekering nodig?


Wanneer u iets verzekert, heeft het ergens zekerheid voor, vandaar het woord verzekering. Dit geldt uiteraard ook voor een uitvaartverzekering. Het nadeel van ieder soort verzekering is dat het geld kost en in sommige gevallen een hoop geld. Wanneer u een uitvaartverzekering afsluit is het belangrijk om te kijken naar de zaken die u krijgt wanneer u komt te overlijden. Het is belangrijk dat dit overeenkomt met de wensen die u zelf hebt bij een uitvaart.
Natuurlijk bent u niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten en kun u er zelf ook voor sparen. Het nadeel hiervan is dat u alles zelf zult moeten regelen en dat u gemakkelijk van het plan kunt afstappen omdat er in feite niemand is die zegt dat u dat niet kunt doen. Het gaat er uiteindelijk allemaal om dat u het voorkomt dat u uw nabestaanden met een vervelend te betalen geldbedrag achterlaat.

Gemak van een goede dekking


Wanneer u zelf niet de discipline heeft om zelf iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten voor uw uitvaart dan is een verzekering de ideale keuze aangezien u dan min of meer verplicht bent om een bepaald bedrag per maand over te dragen naar u verzekeraar. Hierdoor bouwt u dus een dekking op die wordt gebruikt voor uw uitvaart. De polis is een belangrijk document aangezien u hierin kunt lezen wat er vergoed zal worden, dus welke onderdelen er op uw uitvaart van toepassing zijn. Hier staan de zaken liefst zo concreet mogelijk in. He type kist en de hoeveelheid volgauto’s zijn hier bijvoorbeeld in opgenomen. Het concreet opstellen is belangrijk aangezien u er anders alsnog voor kunt zorgen dat uw nabestaanden geld moeten betalen.

Zelf sparen voor uw uitvaart


Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering af te sluiten dus wanneer u alles in de hand wilt houden en de discipline heeft om iedere maand een bepaald bedrag aan de kant te zetten dan kunt u er ook voor kiezen om geen uitvaartverzekering af te sluiten. Het is belangrijk om rekening te houden met het rendement dat u op uw spaarrekening kunt maken. Dit is vooral belangrijk wanneer u jong bent en al begint te sparen.
U kunt op deze manier ook een mooi kapitaal opbouwen en het bedrag dat u opbouwt kunnen uw nabestaanden gebruiken voor uw uitvaart. Het is wel zo dat dit ervoor zorgt dat de erfenis minder wordt, dus het is verstandig om zaken contractueel vast te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *